Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brianbressendorff.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
Store projekter kræver opkvalificering. | Brian Bressendorff

Der skal mange hænder til at bygge den nye Storstrømsbro. Og de hænder må meget gerne findes på Sydsjælland og øerne. Så vi har et stort behov for at kunne opkvalificere nogle af Vordingborg og Guldborgsunds ledige så de kan deltage i det kommende store byggeri. Derfor falder de 6 millioner kroner, som Vordingborg og Guldborgsund modtog i torsdags, også på et tørt sted.

Pengene kommer fra en pulje som Socialdemokratiet var med til at oprette da vi indgik i beskæftigelsesreformen. Det er penge som målrettes opkvalificeringen af ledige i forbindelse med store infrastrukturprojekter.

Opkvalificering og at vi sikrer at der er gode medarbejdere til store projekter er kerne socialdemokratisk politik. Det er meget vigtigt at et stort projekt, som byggeriet af Storstrømsbroen, bidrager til at hjælpe ledige over i beskæftigelse. Og den bedste metode til det er altså at sikre, at vi kan matche kompetencer med de kvalifikationer der vil blive efterspurgt af entreprenøren. Men at sikre opkvalificeringen er ikke nogen let opgave. Derfor er det vigtigt for en kommune som vores at vi kan få et ekstra bidrag til specifik opkvalificering i forbindelse med store projekter. Vores område har flere projekter i sigte og der ligger en kæmpe opgave i at sikre at de rigtige kompetencer er tilstede når byggeriet går i gang. Her skal vi både tiltrække nye medarbejdere men selvfølgelig skal projekter af den størrelse også hjælpe ledige. Med de seks millioner kroner vil vi kunne uddanne medarbejdere som kan gå direkte videre i job ved Storstrømsbroen og derefter sikkert videre til Femern projektet.

Vi tager glædeligt imod den økonomiske hjælp fra beskæftigelsesministeriet med håb om at så mange som muligt kan hjælpes fra ledighed til job, og at vi i større grad kan bygge den nye Storstrømsbro med lokale medarbejdere på Masnedø.

Share This