Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brianbressendorff.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
KLIMA OG MILJØ | Brian Bressendorff

KLIMA OG MILJØ

af | jan 30, 2017

Klima og miljø skal stå højest på vores politiske dagsorden. Det skal det fordi det handler om vores fremtid. Hvad er det for en verden vi ønsker at give videre til vores børn og børnebørn, og hvor meget kan vi begrænse den regning som de vil stå med i fremtiden.

  • Snak med mig her
  • Twitter

Klimaændringerne er ikke til diskussion. Vi ser dem tydeligere og tydeligere rundt om i verden. Klimaændringerne er menneskeskabte og det er derfor også os der må tage ansvar for at mindske konsekvenserne af klimaændringerne.
Det kræver at vi kigger på klima- og miljøpolitik, med en forståelse for, at det hænger sammen med en lang række andre politiske områder.  Det hænger sammen med vores energipolitik som nødvendigvis må være grøn. Det hænger sammen med vores transportpolitik, når vi ved, at transporten udleder en stor del CO2 og forurener vores luft. Og det hænger sammen med vores sundhedspolitik, når vi ved, at luftforurening hvert år tager livet af 4000 mennesker i Danmark og koster os cirka 40 milliarder kroner i effekter på helbredet.

Jeg ønsker at klima- og miljø altid tænkes ind som et vilkår når vi tager nye beslutninger og foretager nye investeringer. Kun sådan kan vi sikre, at det står øverst på dagsordenen, at vi tager højde for afledte effekter og at vi investerer i teknologi vi kan blive førende på at eksportere. Det er nødvendigt, at vi forstår hvor meget det koster os på alle områder i velfærdssamfundet, når vi ødelægger miljøet og lader klimaet løbe løbsk. Og det er nødvendigt, at vi forstår hvor meget vi kan vinde af økonomi, arbejdspladser og velvære, ved at være førende på den grønne transformation, som allerede er i gang verden over.

Vi skal sætte ambitiøse mål for at reducere vores CO2-udledninger så vi så hurtigt som muligt kan blive uafhængig af fossile brændsler, få en grøn transportsektor og bæredygtigt landbrug og industri. Men vi skal også forberede og beskytte os mod de konsekvenser af klimaændringerne, som vi allerede nu ser. Vi skal have byer der er klar til at modstå oversvømmelser, kyster der kan klare flere stormfloder og erosion, og sikre vores grundvand.

Vi ved at den grønne transformation allerede er på vej over hele verden. Når dansk forskning og industri er førende på grønne løsninger, så er det os der bliver lagt mærke til i den store verden. Det giver arbejdspladser her og nu, og det sætter gang i væksten. Men ikke bare hvilken som helst vækst. En grøn vækst. Det er vækst der giver flere penge til velfærd, men som samtidig er med til at sikre at hele verden bevæger sig i en grøn retning. Vi skal have løsningerne og viljen til at satse på at føre dem ud i livet. Det kan vi få pga. vores evne til at samarbejde på tværs af sektorer.

Vi skal handle i dag og sikre at verden bliver renere, at vores natur bevares og at klimaændringerne bliver på et niveau hvor vi kan håndtere det. Det handler om arbejdspladser og vækst, men i lige så høj grad om hvilken verden vi ønsker at viderebringe til vores børn og børnebørn. Jeg står for at vi tager ansvar i dag, gør regningen mindre for vores børn og børnebørn, og skaber vækst og danske arbejdspladser.

Share This