Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brianbressendorff.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
En FGU-uddannelse i Vordingborg må være logik for alle! | Brian Bressendorff

Vordingborg skal selvfølgelig have en af de nye FGU uddannelser. Det må og skal vi stille som krav. Vi er en geografisk stor kommune som allerede i dag har både produktionsskole og VUC. Skulle man derfor forestille sig Vordingborg uden en FGU vil det være en enorm forringelse for vores unge og for hele kommunen.

Forberedende Grunduddannelse (FGU) skal blandt andet erstatte produktionsskoler og dele af VUC (almen voksenundervisning (AVU), Forberedende Voksenundervisning (FVU) og Orblinde Undervisning (OBU)), som det kunne læses i Sydsjællands Tidende uge 6. Der er mange gode tanker i den nye uddannelse, og derfor bør vi også kunne forvente at FGU bliver en uddannelse med høj kvalitet som vil gavne vores unge.

Derfor er det også mere end almindeligt vigtigt at vi får en de 90 FGU’er som skal placeres i landets 98 kommuner. Vi skal fastholde og sikre de arbejdspladser der allerede er i kommunen i dag, og derfor kan vi ikke leve med at der ikke kommer en erstatning for Strømmen og VUC. Med den størrelse som Vordingborg kommune har, er det også svært at forestille sig at vores unge skulle pendle ud af kommunen. Måske særligt med den gruppe af unge som for manges vedkommende allerede er skoletrætte. Vi kan ikke byde dem at de skal have endnu længere til skole. Samtidig skal vi sikre at alle vores unge får de bedste muligheder i livet. Det gøres blandt andet ved at sikre at alle kan komme videre i uddannelse efter folkeskolen. Og her er både produktionsskole og VUC enormt vigtige i dag. Og vi har behov for at dette kan blive endnu bedre.

Et Vordingborg uden FGU vil være at gøre grin med vores unge, både dem der i dag går på VUC og Produktionsskolen, de fremtidige elever og ikke mindst de 10% af unge i kommunen, der står helt uden uddannelse og arbejde. Derfor vil vi arbejde hårdt for at FGU’en kommer til Vordingborg.

Share This