Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brianbressendorff.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
Beskæftigelse | Brian Bressendorff

Beskæftigelse

af | jan 30, 2017

Den nordiske model med sikkerhed og fleksibilitet skal altid understøttes. Vi skal som samfund understøtte rettigheder for medarbejdere i både offentlige og private jobs, øge fleksibiliteten på arbejdsmarkedet og give gode muligheder for opkvalificering og videreuddannelse. Vi skal hjælpe vores ledige i stedet for at gøre dem fattige, og vi skal altid bekæmpe social dumping.

  • Snak med mig her
  • Twitter

Igennem de sidste hundrede år, har vi udviklet det danske arbejdsmarked til, at være et af de bedste i hele verden. Vi har sikret at der er et fleksibelt arbejdsmarked, som gør det nemt for arbejdsgiveren at tilpasse antallet af medarbejdere til en situation, samtidig som det er nemt og hurtigt for medarbejderne at skifte job. Samtidig har vi udviklet et sikkerhedsnet som gør at medarbejdere er sikret en indkomst hvis de mister deres job og vi har en aktiv beskæftigelsespolitik som giver hjælp til jobsøgning og videreuddannelse. I tillæg til alt det har vi trepartsaftaler, kollektive overenskomster og en høj organisationsgrad. Vi skal beskytte den danske model i en tid hvor den bliver presset og videreudvikle den til at være endnu mere robust om hundrede år.

Medarbejdernes rettigheder er essentielle for at det danske arbejdsmarked kan forblive godt. Det gælder alle de rettigheder der ligger rundt om arbejdslivet. Man skal vide i hvilken alder man kan gå på pension og det skal selvfølgelig være en rimelig alder. Rimelig i forhold til hvor længe man har været på arbejdsmarkedet og rimelig i forhold til nedslidning. Men medarbejdernes rettigheder er også dem der følger dem i løbet af arbejdslivet. Det handler om ordentlige forhold med godt og sikkert arbejdsmiljø, det handler om tryghed i jobbet og om tryghed for at man nok skal klare sig hvis man mister sit arbejde. Som samfund skal vi understøtte disse rettigheder og arbejde for at de bliver bedre, ikke værre.

Derfor tror jeg på at vi ikke kan hæve pensionsalderen yderligere da det vil ramme dem der nedslidt, hårdest. Der er intet galt i at folk bliver længere på arbejdsmarkedet hvis de kan og har lyst, men den fastsatte pensionsalder skal ikke blive højere så længe vi ikke har hævet levealderen for alle grupper og har gjort nedslidning til en del af historien.

Jeg tror på at vi skal gøre meget mere for at sikre ordentlige forhold på alle arbejdspladser. Det fysiske og psykiske arbejdsmiljø skal forbedres og medarbejdere skal være sikre i deres job. Derfor skal vi sørge for at endnu flere medarbejdere er dækket af kollektive overenskomster. Sammenhold og samarbejde gør os stærkere og kollektive overenskomster hjælper os med at undgå et samfund hvor hver mand er sin egen lykkes smed. Et lige arbejdsmarked med fleksibilitet, sikkerhed og medarbejderrettigheder er stadig vejen frem.

En af de ting der har gjort at vi har et godt arbejdsmarked er at ingen behøvede at frygte for arbejdsløshed. Selv med arbejdsløshed i nogle år, var man sikret en indkomst mens man kom videre og fandt en anden arbejdsmulighed. Dette system er dog år efter år blevet udhulet og i dag bør alle frygte at blive arbejdsløs. Vi er nemlig tilbage til en tid hvor arbejdsløshed meget hurtigt bliver lig med fattigdom. Det kan vi som samfund ikke tillade. Det ødelægger den danske model og skaber utryghed for alle. Ideer som kontanthjælpsloft, gensidig forsørgerpligt og lignende skal derfor hurtigst muligt begraves. Jeg tror på at alle ønsker sig et job. Mennesker ønsker ikke at være arbejdsløse og derfor skal vi hjælpe alle der oplever arbejdsløshed med hurtigst muligt at finde et andet job. Men det er ikke altid lige let, og i en tid hvor arbejdsmarkedet ændrer sig hurtigere og hurtigere, skal vi give plads til at man kan videreuddanne sig eller opkvalificere sig og hjælpes tilbage i job herigennem. En aktiv beskæftigelsespolitik er derfor meget vigtig. Men det skal være for dem der kan. Vi skal ikke sende meget syge i job hvis de ikke kan, men vi skal samtidig også hjælpe mennesker til at kunne arbejde enkelte timer, hvis de ønsker det. Mennesket skal være i centrum, og vi skal have plads til at det enkelte menneske er udgangspunkt for indsatsen og ikke systemet.

Selvom arbejdsmarkedet ændrer sig i et stadigt større tempo, så skal vi stå sammen om den danske model og holde fast i de værdier og medarbejderrettigheder som har gjort vores arbejdsmarked så stærkt. Derfor mener jeg også at vi ikke kan tillade at nye firmaer ændrer vores arbejdsmarked til at være baseret på daglejer mentalitet. De nye virksomheder tager intet ansvar for medarbejderne, der er ingen sikkerhed, ingen pensionsopsparing, ingen feriepenge osv. Den type virksomheder ødelægger den danske model, og skaber mere utryghed for medarbejderne. Derfor skal de bremses.

Jeg tror på at vi som samfund skal kæmpe mod social dumping og mod virksomheder der underbetaler deres medarbejdere eller bare nægter at tage ansvar. Derfor kæmper jeg imod social dumping, imod virksomheder der ikke ønsker at tage ansvar, imod højere pensionsalder og imod udhuling af vores alles indkomstsikkerhed. Jeg kæmper for flere overenskomster, bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø, for stærkere og bedre medarbejderrettigheder og bedre hjælp til at komme i job igen og blive videreuddannet.

Share This